BİTKİLERİN YETİŞTİRİLMESİ VE FAYDALANILMA ŞEKİLLERİ

TIBBİ BİTKİLERİN YETİŞTİRİLME VE BUNLARDAN FAYDALANMA ŞEKİLLERİ

   1. Bir yıllık kültürü yapılanlar: Haşhaş, Kimyon, Datura, Banotu, Çemen, Keten, Kişniş
   2. İki yıllık kültürü yapılanlar: Hatmi, Dulavrat otu,
   3. Çok yıllık kültürü yapılanlar:
         a) her yıl ürün alınanlar: nane, oğulotu
         b) 3-4 yıl sonra hasat edilen ve bir kez ürün alınanlar : meyan kökü, çöven

         c) 3-4 yıl sonra hasada gelen ve her yıl ürün alınanlar :çay, gül vs
   4. Ekim Nöbeti
   5. Tohumluk
   6. Rüzgar
   7. Toprak İstekleri
   8. Toprak hazırlığı
   9. Ekim
   10. Bakım
   11. Sulama ve gübreleme
   12. Hasat

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder